Sök
Filter
Stäng

Mjukisbyxor Barn

Sköna att ha för barnet. Lätta att ta på och av.

Fri frakt över 500kr. Normal leveranstid 1-3 dagar. Betala med faktura, betalkort eller swish.

Leverans till din dörr finns nu tillgängligt med PostNord Varubrev eller MyPack Home. Du kan välja det alternativet i samband med betalning.

Mjukisbyxa

Mjukisbyxa i bomull. Finns för åldrarna 1-12 månader i marin eller röd/vit.
99,00 SEK

Mjukisbyxa

Baby mjukisbyxa i velour. Vit färg. Finns i storlekarna 0-6 månader.
169,00 SEK

Mjukisbyxa

Svart mjukisbyxa i bomull. Finns för åldrarna 1-18 månader.
159,00 SEK

Mjukisbyxa

Mjukisbyxa i Blått, Grå Melange eller Navy i storlekarna 1-6 år.
159,00 SEK

Mjukisbyxa

Grå mjukisbyxa i storlekarna 2-24 månader.
209,00 SEK

Mjukisbyxa

Röd mjukisbyxa i bomull. Finns i storlekarna 1-9 månader.
189,00 SEK

Mjukisbyxa

Blå mjukisbyxa i kammad bomull. Finns i storlekarna 0-9 månader.
189,00 SEK

Mjukisbyxa

Mjukisbyxa gjord i bambu. Finns i grönt eller rosa för åldrarna 0-6 månader.
129,00 SEK

Mjukisbyxa

Mjukisbyxa gjord i bambu. Finns i färgerna grå melange eller offwhite för åldrarna 0-6 månader.
129,00 SEK

Bäbis babybyxa

Mjukisbyxa för småbarn av märket Bäbis.
129,00 SEK

Fri frakt över 500kr. Normal leveranstid 1-3 dagar. Betala med faktura, betalkort eller swish.

Leverans till din dörr finns nu tillgängligt med PostNord Varubrev eller MyPack Home. Du kan välja det alternativet i samband med betalning.

Hos Adeve hittar du byxor barn kan trivas i !

 

Den som inga byxor har får gå med rumpan bar, har man hört sedan barnsben! Men det ligger nog lite sanning i att ett par byxor är ett måste. Det finns många olika slags byxor men ett av de mest populära är jeans. Från arbetsbyxa till populär byxa för vuxna och barn. Barnbyxor och babybyxor finns som jeans och massor med andra varianter. Mjukisbyxan är väldigt vanlig bland barn och baby. Den ger en härligt mjuk känsla och komfort så att barnet kan gå runt och mysa i sina barnbyxor. Konstigt nog var det lite tabu för kvinnor att ha byxor ända fram till mitten på 1900-talet men det är tack och lov en svunnen tid. Idag finns det härliga barnbyxor och babybyxor för alla! Prova en byxa ihop med en tältklänning så har du en modern look med endast två plagg. Har man några olika barnbyxor i garderoben kan man mixa och hitta bra kombinationer med andra plagg.

 

 

Olika sorters byxor

 

Chinos

Var kommer ordet chinos ifrån? Faktum är att det kommer från kineser! Det var amerikanska soldater som myntade namnet då de bytte ut sin vanliga militära klädsel till att använda khakibyxor. Dessa blev väldigt populära för sin enkelhet och rörelsefrihet. De är gjorda i ett lätt bomullstyg. Så amerikanerna blev skyldiga till att sprida detta uttryck. Men går vi ännu längre tillbaka till skiftet 1800 och 1900-talet så var det spanjorerna som först kallade byxorna 'chinos' som betyder kineser på spanska. Efter det spansk amerikanska kriget tig amerikanerna med sig benämningen hem. Idag har byxorna utvecklats till olika passformer och material. De finns för män och kvinnor men också som barnbyxor och babybyxor.

 

Mjukisbyxor

 

Denna typ av byxa finns för alla men framför allt som barnbyxa. Barn älskar rörelsefriheten och mjukheten i denna typ av byxa. Den används av flickor och pojkar på lediga stunder och i idrottssammanhang. Alla gillar mjukisbyxor även om de kanske inte hör hemma på mer uppklädda tillfällen. De är ofta gjorda i 100% bomull och har resår i midja och runt fotlederna.

 

Jeans

 

Detta plagg har sin historia ända tillbaka till 1800-talet och Levi Strauss och Jacob Davis var patentinnehavare och grundare till dagens jeans. De flesta har provat ett par jeans och upptäckt rörlighet och slitstyrka i kombination. Det var i San Francisco som de började produceras men i Europa startades produktionen först på 1950-talet. Jeans har burits av alla slags arbetare genom tiderna som t.ex. snickare, guldgrävare och cowboys men idag bärs de till och med av våra barn. Barnjeans och babyjeans är ett mode som är här för att stanna.

 

Cykelbyxor


Som namnet antyder så används de främst då man cyklar men kan också bäras vid annan idrottsutövning. Det som skiljer en cykelbyxa från tights är att dessa oftast slutar ovanför knät och har vaddering i grenen. Man har heller inga underkläder under en cykelbyxa. Som barnbyxa är den inte helt vanlig, inte ens om barnet lärt sig cykla.

 

Snickarbyxor


Dessa byxor har bröstlapp och hängslen. Ofta utförs de i jeansmaterial och är blåa men andra varianter förekommer. Det är främst kvinnor som bär dessa till vardags men som barnbyxor är de också vanliga.

 

Golfbyxor


Det karaktäriserande för denna byxa är att den slutar vid knät och spänns fast med ett spänne som ser till att strumporna stannar kvar inunder. En annan benämning på dessa är äppelknyckarbyxor som också antyder att de varit vanliga bland barn. Tydligen fanns det gott om plats för äpplen i byxbenen och de kunde ju inte trilla ut på grund av spännet. I modebranchen heter de knickerbockers. Cyklister och längdskidåkare har ofta använt dessa då byxbenen inte fladdrar vilket är praktiskt i sådana sammanhang. Den var modernast under 1940-talet. Bland barn så förekommer den flera varianter. Den är nog vanligast som barnbyxa nuförtiden. Om det beror på dess förmåga att palla äpplen eller för att det är sött på barn är mer osäkert.


Extern Annons

Slut på Extern Annons